Medium Garden Northhamptonshire

This beautiful stone cottage was set in the centre of a small village in Northamptonshire. The medium-sized garden sloped up steeply from the house and the existing retaining solution felt very oppressive, making the house feel as though it was in a hole. James Scott of the Garden Company created a large terrace with a curved timber wall and curved steps to gently take the eye out into the garden beyond. A bespoke water feature based on an animals’ drinking trough served as a link to the agricultural history of the building and creating a courtyard feel. An existing ancient yew was retained to keep a maturity to the garden and strong curves were used to draw the visitor around the garden, arriving eventually at a well-organised vegetable plot.

Design Projects:
Back to all